Het is even geleden dat we in de ochtend wakker werden en dat onze tuin en de straat een mooi wit laagje van sneeuw had. Brrrr…. Koud, vies en glad, zijn dan mijn eerste gedachten. Deze worden heel snel omgebogen, omdat er eentje uit zijn bed  springt, zijn snowboots gaat zoeken en een sneeuwballengevecht wil aangaan. Oké, het ziet er mooi uit en sneeuwpret  is uniek.

Ook ik trek mijn stijlvolle, trendy snowboots aan en laat mijn stok maar aan de kapstok hangen. Daar heb ik helemaal niks aan. Goed mijn voeten optillen en vooral genieten van de sneeuwballen, sneeuwpoppen en het gekraak onder je schoenen.

Al had ik een aantal jaar geleden gezegd dat ik meer houd van zon, vind ik de winter met ijs en sneeuw inmiddels ook leuk. Zo leuk dat wij ook dit jaar weer een paar keer naar de ijsbaan in Eindhoven zijn geweest. Soms iets te druk om zelf ook echt te kunnen schaatsen, maar daar hadden we afgelopen zondag een mooi aanbod voor gekregen. Er werd namelijk een ochtend georganiseerd voor volwassenen of kinderen met een visuele beperking en hun begeleiders. We hadden ons aangemeld en hebben een superochtend gehad. Op een aparte baan waren we met een klein groepje en een aantal vrijwilligers die ons ook nog tips gaven. Er was genoeg ruimte en wij kregen een hesje aan, zodat het zichtbaar is dat wij het niet goed kunnen zien. Een mooi initiatief waar wij van genoten hebben. Het rekje hebben we na een kwartiertje aan de kant geschoven en daar gingen we met zijn drieën. Schaatsen is en blijft leuk.

Zou ik ook ooit mee kunnen gaan skiën? Jos skiet al jaren en zou het leuk vinden om Gijs ook te besmetten met het ski- en après-skivirus. Dat zou lastig worden als we met alleen ons gezin bijvoorbeeld naar Oostenrijk gaan. Nu hoeft dat ook niet. Wij hebben ons namelijk  aangemeld bij NSVS. Een vereniging die skireizen organiseert voor gezinnen met een gezinslid met een visuele beperking. Er gaan in totaal 70 personen mee. Er is een hotel geheel voor deze gezinnen afgehuurd, waar we gezamenlijk kunnen ontbijten en dineren. Gijs gaat in een skiklas met andere kinderen uit de groep, ik krijg een individuele skileraar die het mij mag leren en Jos kan met andere partners op pad die al skivaardig zijn. Ideaal om op deze manier kennis te mogen maken met deze sneeuwpret. Wij hebben heel veel zin in deze reis. De sfeer, het skiën maar ook contact met lotgenoten maken dat we deze reis helemaal zien zitten. Een nieuwe uitdaging waar ik jullie eind maart meer over kan vertellen.

Op naar nog meer winterpret!

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by admin

2 thoughts on “Winterpret”

  1. Lieve Linda, wat mooi om te lezen dat je deze winter geniet van de sneeuw en het ijs. Nu was de sneeuw met een paar dagen alweer verdwenen, maar blijkbaar gaan jullie het binnenkort opzoeken, in Oostenrijk nog wel! Ik hoop dat jullie een geweldige ervaring tegemoet gaan en dat alles goed georganiseerd is, zodat zowel jij, als Jos en Gijs een heel mooie week gaan hebben. Veel plezier alvast samen!! Liefs Elke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *