Zo net lekker gedoucht en weer even een nieuwe blog schrijven. Er zijn nog talloze onderwerpen waar ik over wil vertellen, maar eerst deze intensieve!

Ik kom net terug van Imove, een sportschool op loopafstand van ons huis. Daar heb ik vandaag voor de eerste keer een gladiatorworkout gedaan. Gewichten, matje, ballen en steps en je kunt de workout van 1 uurtje in een groep van ongeveer 10 personen volgen. Elke oefening 1 minuut intensief en dan doordraaien. Een soort circuit. Erg leuk en fijn om te doen. Tenminste dat vind ik nu nog. Hopelijk gaat het morgen met de spierpijn ook oké.

Twee jaar geleden is het idee geboren om met mijn buurvrouw Mariska te gaan sporten bij Contourcare in Veldhoven. Een drempel was er toen om te gaan en of het wel zou lukken. Dus de welbekende spinningles zoals ik deze in Deurne ook deed samen geprobeerd. Helaas een virtuele les zonder instructeur, dus fietsten we niet altijd zoals het hoorde. Wel een fijne sportschool met lieve werknemers. We zijn toen overgestapt op een individuele les op de powerplate. Wanneer het goed uitgelegd en van wat dichterbij voorgedaan werd, kon ik goed mee. Fijn! Inmiddels volgen we elke dinsdagavond een circuit met allerlei oefeningen. Ook hier elke opdracht een minuut en dan doordraaien. Femke, de overbuurvrouw is ook aangesloten en we gaan nu lekker met z’n drieën. Wanneer ik Mariska voor me en Femke achter me in het rondje heb, kan ik tussendoor nog wat vragen maar het gaat ook supergoed. Dankjewel meiden!

Omdat ik graag zelfstandig wilde sporten ben ik dus bij Imove terechtgekomen. Elke vrijdagochtend heb ik sinds augustus de eerste maanden personal training gehad, zodat ik alle fitnessapparaten heb leren kennen en bedienen. Daarna een aantal maanden zelf aan de slag gegaan en dus vandaag de groepsles gevolgd. Een mooie opbouw en gaaf dat ik nu gewoon meedoe. Dat had ik niet verwacht toen ik zelfstandig met trillende benen de sportschool binnen kwam. Heerlijk nu!

Bij beide lessen heb ik de mogelijkheid gekregen om even te vertellen wie ik ben, wat ik heb, hoe het voor mij voelt en wat anderen kunnen doen voor me of juist niet. Dat geeft openheid waardoor ik me minder schuldig hoef te voelen dat er soms wat meer rekening met mij gehouden moet worden.

Oké, het voelt als een klein compliment naar mezelf omdat ik me er goed bij voel, maar grote complimenten voor mijn instructeurs.

Mirjam van Contourcare. Je vertelt alles heel duidelijk, daagt me uit en weet inmiddels supergoed hoe het gaat. Superbedankt! Ook voor de maffe carnavalslessen!

Ivo van sportschool Imove, je hebt me het gevoel gegeven dat ik heel veel stappen kan maken. He vertrouwen en goede uitleg zijn veel waard. Thanks!

 

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by Linda

4 thoughts on “Workout… spierpijn…”

 1. Wat fijn die lieve instructeurs! En…je ziet er fantastisch uit, lekker ding!!

 2. Supergaaf dat je eraan begonnen bent en helemaal dat het inmiddels ook heel goed gaat en je er plezier en voldoening uit haalt! Mooi weer om te lezen!

 3. Lieve Linda,

  Wat knap weer. Sporten !!
  Alleen maar respect dat je dit allemaal probeert.

  Jouw ( jullie) verhalen zijn zo mooi geschreven.
  Een tip misschien : zet een link op Facebook en dan kun je het meer delen.
  Ik merk zelf dat ik jouw verhalen mis.

  Ga vooral door met deze blog.

  Groetjes Gonny. 😘

 4. Lieve Linda,
  Super lief en leuk dat je dit geschreven hebt! Maar het superst ben jij, dat je de uitdaging aangegaan bent. En zelfs ook alleen zonder je buren! Je doet het kei goed en ik ben blij en trots dat ik je in mijn circuit mag hebben!! Je bent echt een topper!
  Tot dinsdag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *