Jij was mijn meest trouwe lezeres. Jij las mijn blog vaak meerdere keren en bewaarde alle uitgeprinte versies netjes in een mapje. Het liefst liet je ze iedereen lezen!
Maar helaas lieve oma, dit is mijn eerste blog sinds jij overleden bent. En wat missen wij jou enorm.

Na ongeveer 6 weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, nam jij het meest respectvolle besluit dat je niet meer verder wilde. Een moeilijke maar dappere keuze. Jij hebt aangegeven dat je een mooi leven hebt gehad en dat je graag naar opa wilde. En zo verliep jouw reis. Afscheid nemen voordat je je reis begint, is erg verdrietig en moeilijk maar tegelijkertijd ontzettend waardevol. Je hebt je wensen uitgesproken en gezegd wat je graag nog wilde zeggen. Toen begon je laatste reis naar het sterretje ergens boven ons. Zoals Gijs al vaker gezegd heeft, denkt hij dat je samen met opa één sterretje bent, omdat jullie bij elkaar horen. En dat denk ik ook. Jullie zijn weer samen en houden ons mooi een beetje in de gaten. Vol trots!

In de periode van afscheid nemen waren er ook weer feestelijke momenten. Gijs is namelijk 4 jaar geworden. Wat was hij jarig en wat heeft hij een geweldig feestje gehad. Ondertussen heeft hij afscheid genomen bij de leeuwen op het kinderdagverblijf. Hij heeft ook al vier dagen geoefend in groep 1-2, zodat hij na de kerstvakantie volledig kan starten op de basisschool. Wat worden kleine jongens ineens heel groot! De eerste wendag was op maandag en voor zowel Gijs als papa en mama spannend. Je beseft dan ineens dat we inmiddels alweer vier jaar ouders zijn van onze geweldige zoon en dat hij nu ook een andere invulling krijgt van zijn leventje. Dat hij te maken gaat krijgen met nog meer nieuwe dingen, uitdagingen. Daar wil je hem soms voor behoeden, maar je wil vooral dat hij ook zoveel positieve en mooie momenten mee gaat maken. Nou ja, nu maak ik het wel een beetje zwaar, maar ik kan je vertellen dat het een enorme stap is.

En dan heb ik natuurlijk nog niet verteld hoe het is in mijn nieuwe rol als slechtziende moeder met taststok op het schoolplein... Daar ga ik jullie na de kerstvakantie alles over vertellen.

Voor nu, wens ik jullie fijne feestdagen met alle dierbaren om je heen. Neem het leven zoals het komt en geniet van elke dag. En probeer met de mooie momenten nog eens extra te genieten van de mensen om je heen. En voor het nieuwe jaar wens ik jullie een goed en gezonde tijd waarin je wensen mogen uitkomen!

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by Linda

6 thoughts on “Trouwe lezeres”

  1. Lieve Linda,

    Wat een mooie blog weer, je raakt me. ik bel je vanaf het strand.
    veel liefs karen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *