Woensdag 16 mei stond weer een spannende ochtend op mijn planning. Vanuit Visio, instelling voor blinden en slechtzienden waar ik ook gerevalideerd heb, ben ik gevraagd om mee te werken aan een filmpje. Eerst was er twijfel, maar later dacht ik dat het een uitgelezen kans was om te laten zien wat ik in huis heb in combinatie met mijn ervaringsdeskundigheid.

De opnames voor het programma ‘Samen sterk’ dat op SBS6 wordt uitgezonden, vonden plaats in Apeldoorn. In eerste instantie wilde men vanuit Visio filmen bij Het Loo Erf, een intern revalidatiecentrum. Later hebben ze juist de keuze gemaakt om te filmen in de binnenstad, zodat we kunnen laten zien dat ook blinden en slechtzienden midden in de maatschappij staan. Gaaf dus!

In het begin had ik nog een vervoersprobleem naar Apeldoorn, maar door Jos, Maureen en Sanne is het toch gelukt om daar te komen en ook weer thuis!

Samen met Peter, een slechtziende man van 61 jaar, en Angel, een voorlichtster, konden we tijdens de interviews goed laten zien dat het slechtziend worden iedereen kan overkomen. Jong of oud, man of vrouw, etc. Daarnaast hadden we de mogelijkheid om te vertellen wat het met je doet als je plotseling slechtziend wordt, hoe je er mee omgaat en welke hulp je daarbij hebt gehad.
Natuurlijk was het in het begin spannend om een camera op je snufferd te hebben, maar het is eigenlijk net als presenteren of voor de klas staan. De zenuwen verdwijnen meteen als je eenmaal bezig bent met kletsen.

Net als jullie waarschijnlijk ben ik ook benieuwd naar het resultaat. We hebben ongeveer 1,5 uur gefilmd met de mannen van SBS6 en er is een fragment van ongeveer 3 minuten gemaakt.

Op zaterdag 2 juni om 16.30 uur is het filmpje te zien bij het programma ‘samen sterk’ op SBS6.

Op naar take two!

 

 

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by Linda

6 thoughts on “Take one”

  1. Gaaf dat je er toch voor bent gegaan Linda, ik ga zeker proberen te kijken zaterdag!

  2. Hoi Linda wat vond Gijs van de camera’s of was Gijs niet thuis ik kijk zaterdag zeker maar als ik in de buurt ben kom ik zeker aan als je dat goed vindt gr aan de fam🚕🚕🚕🚕🚕🚕🚕🚕🚕

  3. Wat ben je toch een kanjer zeg ! Ben heel trots op je !
    Go for iT girl !

    Liefs michèle

  4. Wauw Linda, wat een sterk filmpje! Je legt het zo helder en goed uit, knap hoor!! En mooi die zachte ‘ G’ 😉😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *