Wanneer je met de beperking Azoor zodanige beschadiging aan je netvlies hebt opgelopen als ik, kun je niet meer lezen. Gelukkig leven we in de tijd dat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van de techniek. Niet alles daarin werkt helemaal super, maar er wordt elk jaar wel vooruitgang geboekt. Ik heb jullie al eens verteld over de voice-over en het gebruik van de dicteerfunctie. Er zijn meerdere apps op mijn telefoon die ik gebruik, maar afgelopen weekend was ik heel blij met de app Seeing A I.

We hebben een heerlijk weekendje aan zee gehad met mijn familie. Traditiegetrouw is dat altijd in april. En ook al jaren spelen we dan het spel ’30 seconds’. Lachen, gieren, brullen bij de omschrijving van sommige woorden. Hoe erg ik het ook vond dat ik niet meer zelf de woorden kon omschrijven, deed ik wel altijd mee. Het raden is natuurlijk ook leuk. Maar dit jaar ging het gelukkig anders. Door de app kon ik een foto maken van het speelkaartje met de vijf woorden en werden ze voorgelezen. Door ze te onthouden of nogmaals te laten voorlezen kon ik nu dus wel omschrijven. Een verademing en een uitkomst!! Hoewel ik al een beetje gewend was aan het raden van de woorden, heb ik erg genoten van het weer kunnen omschrijven.

De app heeft verschillende standen waar je gebruik van kunt maken. Een voorwerp herkennen, een korte tekst voorlezen, een product herkennen of een heel document voor laten lezen.

Ik kan dus nu mijn post weer laten voorlezen. Zowel brieven als geboortekaartjes en andere leuke kaartjes die getypt zijn. Ook is het handig in de keuken bij alle potjes, pakjes of de tekst achterop de zak aardappelkroketjes voor in de oven.

Als ik bijvoorbeeld niet kan zien wat er op de tafel ligt, kan hij voorwerpen herkennen. Natuurlijk is het nog niet optimaal, maar als het gaat om getypte tekst heb ik nog niet meegemaakt dat het niet ging. Ik zal binnenkort in het restaurant ook eens kijken of hij iets kan maken van de menukaart.

Een boodschap voor mij via de post, typ het even en stuur de geprinte versie bij het kaartje op, en ik ben weer een zelfstandige ontvanger.

Happy!

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by Linda

3 thoughts on “Seeing A I”

  1. Wat geweldig voor je om zo weer meer te kunnen ontvangen Lang leve de app’s
    gr Irene (tante van Barbara)

  2. Dat is zeker een mooie app, ideaal voor jou!
    En 30 seconds is inderdaad erg leuk en zeker als je helemaal kunt meespelen!
    Liefs Elke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *