Samen met Leo, Bea, Peter en Guido heb ik vandaag (14 juni) twee workshops/presentaties mogen verzorgen bij de kennisdeeldag in Zeist. Een geweldige dag voor medewerkers van Visio en Bartiméus. Zij konden zich inschrijven voor vier rondes. Het inzetten van cliënten of ex-cliënten bij een organisatie zoals Visio was ons onderwerp. Zowel Leo, Peter, Guido als Bea zijn ex-cliënten van Koninklijke Visio en werken mee om ervaringsdeskundigheid  te implementeren binnen de organisatie. Peter en Leo waren na contact met mij meteen enthousiast en wilden dat ik zou aansluiten om vandaag mee te presenteren.

Met name Peter, Leo en Guido hebben een meerdaagse cursus gevolgd bij Visio om als ambassadeur of buddy met nieuwe cliënten een stuk van hun ervaring te delen. Een geweldig initiatief dat inmiddels in Den Haag en Breda draait en met veel enthousiasme ontvangen wordt door nieuwe cliënten, ex-cliënten en medewerkers van Visio.

Ambassadeurschap uitdragen in de vorm van presentatie of voorlichting geven op beurzen, bijeenkomsten of bij zulke kennisdeeldagen. Spreken uit ervaring is daarmee heel waardevol, sprekend en geeft goed weer wat Visio kan betekenen voor je.

Buddy zijn voor mensen die net slechtziend of blind worden en aan het begin van hun revalidatie staan. Of mensen die al langer slecht zicht hebben, maar zich nu niet meer fysiek of psychisch niet meer staande kunnen houden. Zij komen via een intake binnen om een traject te starten bij alle professionals. Daarnaast is het goed om het contact te hebben met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, tegen dezelfde dingen aanloopt of gevoelens gewoon herkent. Het contact als en met buddy wordt ook weer aan beide kanten als zeer positief ervaren.

In de presentatie hebben zij hun ervaringen  op deze gebieden verteld. Mijn verhaal sloot daar mooi op aan. Ik ben namelijk enthousiast geworden en wil ook ambassadeur en/of buddy worden, maar dan bijvoorbeeld in de regio Eindhoven. Met de projectleider van dit stuk ervaringsdeskundigheid  heb ik gesproken over de implementatie daarvan. Heel interessant. Hij ziet ook daarin een rol als het gaat om intervisie of communicatie over dit onderwerp in Eindhoven en omgeving. Ik ben in elk geval weer mega-enthousiast geworden en hoop snel weer op een vervolg.

Leuke bijkomstigheid is dat ik verschillende mensen opnieuw heb ontmoet die ik bij bijvoorbeeld de Hacketon ook al gesproken had. De een wil weer meer met onze website gaan doen, de ander wil graag in gesprek over een andere tak binnen Visio en weer een ander koppelt mij aan de directrice van Visio Zuid. Echt geweldig!

Dankzij Visio Eindhoven mocht ik met twee ambulant begeleiders van Visio mee reizen naar Zeist en terug. Zij begeleiden blinde of slechtziende kinderen in het onderwijs. Lieve vrouwen waar ik goede gesprekken mee had in de auto. Ook zij zien mogelijkheden en hebben fantastische ideeën.

Helemaal blij weer met vandaag!
Vol inspiratie!

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by Linda

4 thoughts on “Kennisdeeldag”

  1. Dag Linda,
    wat ben jij al ver gekomen in die paar jaar. We hebben gezien hoe je in jouw proces en je revalidatie alle dalen en alle kuilen en putten hebt verkend. Door jouw eigen kracht en de bakken liefde en hulp van familie en vrienden en een klein beetje ondersteuning van ons-van-Visio, ben je waar je nu bent…
    Je speelt het klaar om jouw ervaringen in te zetten om ons als professionals beter te laten worden. En waar je kunt speel je een rol in de ondersteuning bij onze clienten. Jouw ervaring is zó waardevol!
    Bedankt voor je inzet, al weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *