Het is alweer een aantal weken geleden dat mijn lieve zus en haar vriend ons het geweldige nieuws vertelden dat ze een kindje verwachten. Inmiddels is ze 37 weken zwanger en ben ik toch ook wel een beetje samen met hen aan het aftellen. We hebben een bijzondere band samen. Ze staat altijd voor mij klaar en heeft sinds mijn beperking altijd geroepen: Lin, voor mij ben je niet veranderd! Ondanks dat ik wat meer hulp van haar vraag, is dat superfijn om te horen.

Trots, blij en een tikkeltje zenuwachtig waren wij  allen toen we hoorden van de zwangerschap. Tijdens mijn zwangerschap is het immers met mijn ogen fout gegaan. Azoor, mijn oogaandoening, heeft geen bekende oorzaak. Het is alleen wel duidelijk dat het gebeurde terwijl ik zwanger was. Omdat er destijds geen andere aanleiding of oorzaken in mijn bloed etc. gevonden zijn, kan het toch te maken hebben met deze zwangerschap. Er is ook niks bekend over erfelijkheid, maar toch ben je angstig voor zo’n zelfde aanval bij je zus. Toen ze eenmaal de 20 weken voorbij was en bleek dat nog steeds alles goed gaat, konden we pas een beetje loslaten en genieten.

Het is op dit moment heerlijk om te merken dat ze mooi zwanger is, alle spulletjes klaar heeft, een mooi kamertje heeft ingericht etc. Zoals zij destijds ook veel leuke dingen samen met mij heeft gedaan, hebben we dat nu ook weer samen gedaan. Ik voel me erg betrokken en vind het fantastisch om weer tante te worden. En dat nu nog wel bij mijn lieve zus. Ik was enorm trots en voelde me vereerd toen ze mij gevraagd heeft of ik 1 dag in de week op de kleine meid wil passen. Jaja, ze krijgen een meisje, en Gijs krijgt een nichtje! Natuurlijk wil ik dat! Ik heb er nu al zin in.

Ook voor Gijs vind ik het geweldig dat hij 1 dag in de week met zijn nichtje opgroeit.

Het is niet alleen fijn om iets terug te betekenen voor mijn zus, maar het geeft me ook enorm veel vertrouwen. Na de babyshower van een tijdje terug, is het aftellen begonnen. Niet alleen mama, papa, haar opa’s en oma’s willen haar graag zien, maar ook haar tante, oom en neefje zijn erg benieuwd en willen graag knuffelen!

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by Linda

6 thoughts on “Eerste hulp bij oppassen!”

 1. Hoi Linda,
  Wat super leuk zeg! Die kleine meid boft met zo’n tante als jij.
  Liefs
  Mariska

 2. Ik kan ook niet wachten!! 😄

  Je wordt een geweldige “oppas” en vooral tante Linda, dat weet ik zeker! 👍🏻

 3. Lieve Linda,
  Wat ontzettend lief geschreven. En fijn dat jij dadelijk mag oppassen en intens mag genieten van jouw lieve nichtje. ❤ Ook heerlijk voor je zoontje Gijs.
  Volgens mij kunnen jullie niet wachten. Veel plezier alvast.
  Liefs Gonny xx

 4. Hoi Linda,
  Wat een geweldig nieuws voor jou en je familie, en wat leuk zo’n mooi nieuw prulleke in de familie. Geniet er van met z’n alle.
  Groetjes Jackeline Hanckmann

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *