Koninklijke Visio

Je leven staat op zijn kop wanneer de oogarts uiteindelijk uitspreekt dat ik nooit meer ga zien wat ik ooit gezien heb. Hoe ga je je “nieuwe” leven vormgeven en vooral hoe overleef ik deze boodschap? In eerste instantie kwam ik bij Koninklijke Visio in beeld voor praktische hulp en kleine handreikingen, zodat ik mijn bevalling in kon gaan. Mijn man en ik werden samen stapje voor stapje meegenomen in dit proces. Dat is ook enorm belangrijk, want je maakt het samen mee, er verandert veel voor ons samen, en de kleine spruit in mijn buik was natuurlijk onze mooiste deler.

Ik kwam in aanraking met maatschappelijk werkster en ergotherapeut. Toen ik na de bevalling psychisch moe was, was het traject met de psycholoog de meest intensieve stap tijdens revalidatie. Er hebben veel gebieden van revalidatie gevolgd na dit traject. Zo heb ik leren stoklopen, verschillende onderzoeken gedaan naar hulpmiddelen en verlichting, ICT-training voor IPhone en IPad, lotgenotenbijeenkomsten gehad, maar ook Braille leren lezen… Uiteindelijk heb ik dat uitgebreid met het bezoeken van oogcafés of andere sociale netwerkborrels.

Op de middelbare school waar ik werkte, is er een arbeidsonderzoek uitgevoerd, heb ik geleerd om met spraaksoftware te werken en ben ik gecoacht. Helaas was er op de school financieel gezien geen baan voor mij. Daarnaast merkte ik hoe erg ik onder de druk van werk doorging.

Iets later heb ik vrijwillig als ervaringsdeskundige bij Visio mijn verhaal aan verschillend publiek mogen doen. Ook mocht ik een rol hebben in een promotiefilmpje. Bekijk dit fragment hier.

Al met al heb ik mede namens Visio veel stappen op verschillende gebieden gezet waar ik enorm blij mee ben.

Wil jij ook weten wat Koninklijke Visio voor jou te bieden heeft of ben je gewoon nieuwsgierig? Lees hier meer over Koninklijke Visio.