Wie ook maar enigszins in de buurt komt van mijn leeftijd, krijgt waarschijnlijk meteen ook een deuntje in zijn hoofd. Tenminste dat had ik een aantal weekjes geleden in elk geval wel toen een Griek deze woorden in de ochtend en avond herhaalde. Kalimera is goedemorgen en kalinychta is goede nacht.

De woorden huilen en lachen weet ik niet meer. Net als slagroomtaart of allememaggisch…

Juist, uitspraken van Bassie en Adriaan! Superleuk dat ik nu hoor dat Gijs deze afleveringen op school weer aan het kijken is. Jeugdsentiment.

Wat zijn de liedjes trouwens passend bij onze vakantie. Een studieweek en een extra vrije dag geven een mooie gelegenheid om een weekje naar Kreta te mogen gaan. Een reisje waar we met de hele familie al een jaar naar uitkeken. Mijn lieve pap en mam waren 40 jaar getrouwd  en wij mochten dit samen vieren onder de Griekse zon. Iets waar je al lange tijd naar uitkijkt en wat soms op losse schroeven stond, was nu eindelijk zover. Voor sommigen was het vliegen lang geleden of zelfs de eerste keer. Een hele ervaring en ook een beetje een ‘moet-je’ als je op Kreta wil komen. De reis verliep hier en daar niet helemaal zoals we hoopten, maar het verblijf was nog gaver dan gedacht.

Wij hebben ontzettend genoten van een luxe resort waar het je aan niets ontbrak! Het prachtige weer, de heerlijke zwembaden met glijbanen, het fijne strand, het lekkere eten, de mooie kamers, de uitgebreide buffetten, spetterende boottocht, stoere quad-rit , de ontspannende massage, leuke stadbezoekjes en de gezelligheid van elkaar, maakt dat wij een super vakantie hebben gehad.

Een kleine huil omdat ik elke maaltijd geholpen moest worden bij het buffet, even wennen aan de omgeving en de prikkels van elkaar, maar vooral vaak een grote lach van 100 procent genieten!

Het moest die  week gewoon zo zijn!

Ik heb elke dag bewust genoten van alles en iedereen om me heen. Ik ben dankbaar dat we deze mooie vakantie samen hebben mogen vieren!

En ow ja, dat het slagroomtaartje van Bassie ook bij deze vakantie paste, hoef ik je misschien niet eens uit te leggen. Toch ga ik het je even vertellen.

Elke middag en avond was er een keuze uit zeker 25 verschillende toetjes. Mooi gedecoreerde glaasjes, verschillende soorten ijs, brownie en cake-achtige desserts, vers fruit en taartjes. Oei oei, dat was smullen…

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by admin

5 thoughts on “Kalimera en kalinychta”

 1. Klinkt heerlijk Linda! En natuurlijk proficiat met je ouders!
  100% jeljo (zoiets was volgens mij de lach in het Grieks)

 2. Fijn Linda dat jij/ jullie zo genoten hebben. Wij hebben ook zo een mooi reisje gemaakt toen we 40 jaar getrouwd waren. Ook Griekenland. Faliraki. Dingen om te koesteren. Liefs ♥️

 3. Lieve Linda,
  Wat ben je toch een kanjer
  Als ik je verhaal lees moet ik meteen huilen
  Zoooo knap dat je alles sprankelend opschrijft en ervaren hebt ook al zijn er logisch steeds die verdrietige momentjes
  Ik woon net niet meer in veldhoven maar werk er nog wel dus ik ben echt van plan nog een keer te komen en ook boeken in te spreken voor je lieve zoon

  Gefeliciteerd met je ouders en doe iedereen lieve groetjes van me
  Dikke knuffel Michèle Fleskens xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *