Al bijna zes jaar geleden stapte ik elke dag in mijn heerlijke zwarte Renault Twingo. Waar ik ook naar toe ging, altijd de muziek aan. Gewoon de radio of een van mijn cd´s. Een tijdje later trouwens ook een usbstickje met muziek. Een van mijn favoriete was de dubbel-cd met Nederlandse musicalliedjes. Standje hard en meezingen maar! Het nummer ´inspiratie´ is een ingetogen nummer, maar de tekst kende ik van buiten. Aan sommige zinnetjes denk ik nog wel vaak terug.

… hoe komt een idee ooit tot stand. Kan een gedachte ontstaan, waar komt dat helder ogenblik en dat inzicht toch vandaan…

Tsja, waar ontstaan ideeën of nieuwe inspiratie? Sinds ik mijn zicht mis, merk ik pas hoeveel van die inspiratie je haalt uit wat je dagelijks ziet. Er zijn duizenden voorbeelden op een dag te noemen waarbij je heel snel schakelt, maar dat je de trigger krijgt doordat je iets ziet. Oh ja, die parfum  achterin op het plankje heb ik al lang niet meer opgehad. Oh ja, op dat briefje stond dat ik nog iets moest regelen. Oh ja, er ligt nog een mango in de keuken, daar kan ik wel iets lekkers mee maken. Oh ja, de deodorant is in de aanbieding, die ga ik even halen. Oh ja, dat schilderij heeft een gave tekst, dat doet me denken aan… Oh ja, hij heeft vroeger bij me in de klas gezeten, hoe zal het nu gaan? Oh ja, tegenwoordig loopt iedereen met sneakers onder een jurkje, dat kan ik ook wel eens doen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Inspiratie krijg je vooral van dingen zien waardoor je hersenen weer verbanden leggen. Soms heb ik heel sterk  het idee dat mijn hersenen dus ook stilstaan. Ik krijg weinig mee als het me niet verteld wordt. Ik mis die linkjes in mijn hoofd waardoor je ook weer nieuwe ideeën krijgt. En dan spreek ik niet eens over de energie die je er van krijgt. Wanneer lieve mensen in mijn omgeving me bijpraten of deze inspiratie mondeling doorgeven, voel ik me geïnspireerd, maar anders voel ik des te meer wat ik om me heen mis.

Niet voor niks zeggen foto’s, afbeeldingen of grappige beelden vaak genoeg. Een plaatje op Facebook zonder onderschrift, een humorplaatje over corona, een Instagramplaatje met alleen een smiley of Pinterest voor inspiratie. Ik mis het allemaal. Sommige momenten kan ik het loslaten, maar het blijft me soms aangrijpen. Inspiratie vragen of duidelijk maken dat ik graag uitleg of ideeën wil, helpt me soms en dat geeft dan energie. Schroom niet om onze visuele wereld voor mij te visualiseren, zodat ik ook mijn oh ja-momentjes houd waar je inspiratie van krijgt. We worden in ons hoofd allemaal blij van nieuwe dingen of weetjes.

Online jurkjes shoppen met je nichtje, Pinterest ideeën vragen aan je zusje, een linkje krijgen met een nieuw recept van mama, een artikel met tips  over leuke boeken van een vriendin, her en der in de winkel wat producten benoemen door Jos. Iedereen doet wat hij of zij kan en daar ben ik blij mee. We slaan ons er samen wel doorheen, maar het allerliefst zocht ik zelf even een idee op Pinterest, bladerde ik een folder door, stapte ik in mijn autootje, kwam ik met iets extra´s thuis, schreef ik een kaartje en had ik niemand nodig voor een origineel cadeautje voor de jarige.

 

Wat is het gemis soms nog dagelijks enorm groot!

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by admin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *