Langzaam maar zeker word ik weer zijn vriend. Of hij de mijne. Hij had afgelopen weken al meerdere routes door de lucht gevolgd en bijna 4 keer gecrasht op de grond gelegen. Het liefst met een aantal scheldwoorden er achteraan…. Welkom nieuwe laptop. Je hebt je toetsen op een nieuwe plaats gezet en je besturingsprogramma is hartstikke hip. Ik begin je steeds een beetje beter te leren kennen! OOK WANNEER IK HEEL BOOS WORD OP JOU, BLIJF JE ZO RUSTIG TEGEN ME DOORPRATEN. HEEL IRRITANT TROUWENS! ACH JA, fijn dat je zo lief voor mij blijft…

Jullie kunnen je wel voorstellen dat dit niet de eerste keer is dat ik een poging waag om een nieuw blog te schrijven. Vandaag tussen de bedrijven door dus een nieuwe kans.
Half januari ben ik iets gaan doen wat ik al jaren niet meer gedaan had. Ik dacht tot twee jaar geleden trouwens ook dat dat niet meer weggelegd was voor mij. Samen met mijn vriendin Ellen (destijds nog zwanger) ben ik naar de film geweest in de bioscoop. Heel spannend hoe het zou gaan. Ik had al eerder helemaal uitgezocht hoe de app werkte, die me zou helpen om de film goed te kunnen volgen. De app ´earchat` geeft audiodiscriptie. Alle Nederlandse nieuwe films hebben deze toevoeging op de app staan. Je downloadt de juiste film en zet deze tegelijk aan met de film in de bios. We gingen naar April, May en June, de film van Linda de Mol.

De middag dat we reserveerde, heb ik met Ellen een juiste plek in de zaal uitgekozen. Links achterin bleken twee stoelen naast elkaar te zijn. Heel fijn, dan heeft niemand last van ons.
De bewuste avond dat we gereserveerd hadden, kwamen er veel kriebels. Wil ik eigenlijk wel gaan en zou de app zo goed werken dat ik het ook echt kan volgen? Daarnaast maakte ik me zorgen om hoe het op anderen zou overkomen. Ik zou immers mijn telefoon bij de hand hebben en een oordopje dragen voor het geluid. Voor mijn eigen gevoel kon ik dat een beetje wegnemen door even nar de bios te bellen en het uit te leggen. Het was geen probleem en de medewerkster hoopte zelfs met me mee dat het een succeservaring zou worden. Oké, ik ga en ga het dus gewoon proberen.

Eenmaal in de bioscoop aangekomen is het natuurlijk extra raar voor de mensen in de rij dat ik binnen kom met mijn taststok. Wat moet een blinde of slechtziende in de bios? Daar had ik last van, maar ik dacht er maar aan dat het vast een positieve ervaring zou worden. En dat werd het gelukkig! Onze twee gereserveerde stoelen bleken een ware love seat te zijn! Onze romantische filmavond kon beginnen!

Op de momenten dat er in de film niet gesproken wordt, geeft de stem extra informatie over wat er te zien is. Je moet je voorstellen dat het volgende uitgesproken wordt: April komt met een grote lach op haar gezicht binnen. Ze loopt naar het raam en staart naar buiten. May komt nu ook binnen. Daarna hoor je de dialoog tussen deze twee personen. Hierdoor krijg ik zoveel meer informatie en heb ik de mooie film geheel kunnen volgen.

Helaas liep de app de laatste 15 minuten van de film vast en merkte ik weer dat het zonder audioscriptie echt niet te doen is. Zo´n fijne toevoeging. Ik kreeg de app ook echt niet meer aan de praat. Ellen nam de rol enorm goed over en verzorgde de laatste minuten een mooie audioscriptie.

Verder was ik blij dat Ellen niet halverwege ineens begon te puffen. Ze was immers hoogzwanger. Al met al hebben wij als vriendinnen weer een gezellig bios avondje uit gehad. En daar hebben we van genoten! Voor herhaling vatbaar.

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by admin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *