Een reis naar Zuid -Frankrijk is echt anders dan naar Overijssel. Het gevoel van lekker samen op vakantie gaan is wel hetzelfde. Natuurlijk zouden wij ook wat meer zon hebben willen voelen, maar onze zomervakantie was top!

De pret vooraf, de reis en aankomst op een nieuwe camping geven vaak veel indrukken. Toen we onder de slagboom doorreden, voelde het meteen goed. We zochten onze plek op het leuke veld en koppelden onze caravan af. Nadat Jos onze nieuwe buren heeft begroet, volg ik braaf en zeg vluchtig gedag. Samen kijken Jos en ik hoe en waar we de caravan willen hebben en zetten deze op de juiste plaats. Sommige dingen op zicht en andere op gevoel. Jos en ik vormen een juist team en het opzetten van de tent loopt soepel. Gijs went en kijkt de kat uit de boom. Uiteindelijk gaat hij op ontdekking in het speeltuintje op ons veldje. Zo, de vakantie kan beginnen. We nemen wat te drinken en iets lekkers. Met z’n drieën proosten we op de vakantie.

Het begint wat te kriebelen, mijn stok hangt al aan een haakje in de voortent. Zullen we dan toch even samen naar het toiletgebouw lopen? Gijs neemt zijn fiets, ik mijn stok en Jos slaat een arm om me heen. Ik kwam in redelijke anonimiteit aan en plop daar loopt ze weer. Alle ogen van de andere vakantiegangers krijgen me in het vizier. Tja, tegenwoordig vul ik de gedachten maar niet meer in. Wat de eerste indruk van ons gezin bij het uitstappen was verdwijnt  en maakt plaats voor… vul het zelf maar in.

Het voelt als een opluchting als we terugkomen. Het is duidelijk en oké om ook op de camping gezien te worden.

Zeker op een camping kom je veel mensen tegen. Veel meer dan dagelijks in mijn eigen straat. Veel kinderen vragen zacht aan ouders over wat ik heb, sommige kinderen komen naar me toe of ouders geven aan dat hun kind het best mag vragen. Er is aandacht en openheid. Dat is fijn. Alleen na 2,5 week wilde ik graag een bordje op mijn voorhoofd plaatsen: zie mij lopen, begroet me als een ander en kijk niet eerst naar wat ik in mijn hand heb!

Dat ik dit gevoel blog, zegt een aantal dingen. Ik vind het inmiddels prettig om met stok te lopen, omdat ik er veel aan heb. Daarnaast voel ik nog steeds dat ik mijn anonimiteit kwijt ben, al krijg ik er openheid voor terug. En als laatste blijft het bijzonder dat men liever opmerkt dat ik anders ben, dan de moeite neemt om gedag te zeggen.

Mochten jullie nog leuke, prikkelende zinnetjes weten voor op mijn voorhoofd, dan hoor ik ze graag. Jos en ik hebben er inmiddels al veel bedacht en er smakelijk om gelachen.

Een vergroting van dit kleine stukje gevoel, zegt verder niks over hoe fijn onze vakantie was. We hebben erg leuke mensen ontmoet, Gijs heeft verschillende vriendjes gemaakt en samen hebben we genoten van de vakantie!

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by admin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *