Al een behoorlijke tijd ben ik op zoek naar mijn nieuwe kwaliteiten en eigenschappen, maar vooral ook binnen mijn mogelijkheden, naar mijn passie. Uiteraard blijft dat onderwijs en de doelgroep kinderen. Door mijn voorlichtingen op basisscholen was ik net voor Corona bezig met bewustwording creëren. De vorm van voor de klas staan was in deze coronatijd niet mogelijk. Het enthousiasme dat ik kreeg van een voorlichting bleef dus helaas uit. Mijn enthousiasme om als vrijwilliger aan de slag te gaan, bleef natuurlijk. Evenals het leren van nieuwe dingen en het verbreden van mijn kennis. Een cursus of opleiding zou een mooie invulling zijn van mijn tijd. De opleiding tot energetisch kinder- en jongerencoach kwam op mijn pad. Hoe kun je kinderen of volwassenen coachen in de hulpvragen die iemand heeft? Door het leren inzetten van energetische behandelingen kun je zorgen dat je levensenergie weer stroomt. Kinderen ervaren dan dat ze weer beter in hun vel zitten en door bewustwording komen ze zelf tot oplossingen voor hun hulpvragen. Heel interessant om me daar in te verdiepen.

In september ben ik dus gestart met deze opleiding. Ik heb 10 dagen training gehad, zelfstudie en thuis oefenmomenten gevolgd. Ik had er heel veel zin in, maar zag ook veel beren op de weg. Heel voorzichtig heb ik al deze beren in de ogen gekeken en gevraagd of ze niet op mijn pad wilden gaan staan. Vooral de praktische obstakels heb ik proberen aan te pakken. Uiteraard heel anders dan voorheen en dat is confronterend en erg wennen. Tijdens de eerste bijeenkomst heb ik uitgelegd dat ik slecht zicht heb en hoe ik denk de opleiding te kunnen gaan volgen. De kleine aanpassingen die handig waren, konden me helpen. Ook het hulp vragen was nu heel belangrijk. Al mijn leuke en lieve studiegenootjes waren ook bereid me te helpen. Het was een enorm mooi avontuur en ik heb genoten van het hele proces. Ik heb enorm veel stappen gezet op verschillende vlakken, heb veel mooie mensen leren kennen en ben erg geïnspireerd door de inhoud van de lesdagen. Ik keek er elke donderdag weer naar uit om met het openbaar vervoer naar Breda te mogen.

Nu een half jaar later heb ik na een prettig examen mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Ik ben enorm trots, blij en dankbaar dat ik deze stap heb durven zetten. Graag zou ik hier en daar wat kinderen, jeugd of volwassenen willen begeleiden om hun levensenergie weer te laten stromen. Wanneer je door prettige energetische behandelingen beter in je vel zit, krijg je meer inzicht in je hulpvraag en word je bewust hoe je verder wil. Wil je meer weten of denk je dat ik je  of je kind kan ondersteunen, laat het me dan even weten.

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by admin

3 thoughts on “Energetisch coach”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *