Een gevoel dat ik helemaal kan terughalen. Een gevoel van wij kennen elkaar. Een gevoel dat verbinding geeft. Het gevoel contact te maken. Het gevoel dat ik nog altijd mis….

Een glimlach, een knikje of zwaaiende hand kan zonder gesprek een enorm fijn gevoel geven. We kennen elkaar, er is iets wat ons verbindt en we geven in welk opzicht dan ook om elkaar. Lopend door de straat mis ik deze blikken of gebaren. Ze zijn zo klein, maar enorm prettig. Iemand die bij de auto staat. Ik heb geen idee of hij kijkt, iets anders aan het doen is of een blik van herkenbaarheid wil geven. Ik kan niet opmaken uit jouw blik wat je bedoeling is. Meestal zie ik wel dat je me tegemoet komt en groet ik je, maar. de vriendelijkheid van mijn stem wil ik je laten horen. Zo krijg ik toch een beetje dat gevoel terug.

Veel buren in de straat begroeten me door ‘Hoi Linda’ te zeggen en dat is prettig. Maar in een winkelcentrum zie jij mij ook. Je denkt iets, je loopt me voorbij en groet me niet. Ik heb niet door dat je er bent, maar hoe leuk is het voor ons allebei om dat gevoel van herkenning te krijgen. We hebben immers een band. Welke dan ook.

Ook mis ik je als je thuis op de bank toevallig naar buiten kijkt en je hand opsteekt om te begroeten. Even binnen spieken of je kerstboom al staat en mogen proeven van jouw sfeer en gezelligheid is een groot gemis.

Een raar gevoel als ik vanuit thuis iemand voorbij zie lopen, maar niet weet wie het is. Het lijkt erop dat jij in een andere wereld leeft dan ik, terwijl we toch dicht bij elkaar zijn. Een wereld waar ik geen deel meer van uit maak. Een blik die ik je niet kan geven, maar die ik ook niet van je kan ontvangen. Ik mis dat gevoel zo.

Normaal zou ik even de kat uit de boom kijken, maar nu moet ik contact maken om de verbinding te krijgen met jou en jouw visuele wereld waar ik nog steeds graag bij wil horen

Graag doe ik mijn best en zie dat jij dat ook blijft doen. Zo komen onze werelden weer wat dichter bij elkaar… We zijn toch samen op deze ene wereld en voelen allebei hoe fijn een begroeting is.

Deel deze blog met je vrienden!

This article was written by admin

7 thoughts on “Een wederzijdse blik”

 1. Het groeten van bekenden maar ook onbekenden maakt inderdaad je wereld wat groter, je bent onderdeel van een groter geheel. Zeker voor een mensenmens als jij lijkt me dit een groot gemis.
  Groeten door een knik of glimlach of ‘hallo’ is een kleine inspanning met een hopelijk groter resultaat. Nu door het dragen van mondkapjes komt die glimlach ook niet aan, of zouden mensen het aan de rimpels rondom mijn ogen zien dat ik ze toelach? Whaha!

  Die boom van jou is vast prachtig, je zult intussen ongetwijfeld een fijn kerstopbouwritueel met je mannetjes hebben. Naast de pracht van kerst zien is er ook een kerstgevoel, dat ga je hopelijk wel ervaren (ondanks de aangepaste feestdagen)
  Fijne feestdagen!

 2. Ik krijg er een brok van in mijn keel. Bijzonder mooi beschreven. Ik kan me helemaal voorstellen dat je dit mist. Zo belangrijk in het contact met elkaar. Ik hoop dat mensen in je omgeving zich hiervan bewust zijn en je inderdaad aanspreken. Hele Fijne Feestdagen!

  Hartelijke groet,

  Anjo Hol

 3. Lieve Linda,
  Ja ik blijf het herhalen. Zoveel respect voor jou.
  Ook dit verhaal grijpt me weer aan en ik kan het me zo voorstellen hoe het is , om die , ja lijken vaak kleine dingen, maar oh zo belangrijk, te moeten missen.

  Ik hoop dat mensen hier rekening mee houden en jou altijd zullen toelachen en een vriendelijk woord tot jou richten. Jij verdient dit zo.
  Linda, ik wens jou en jouw gezin mooie feestdagen en geniet van elkaar.
  Lieve groetjes Gonny en ook van Mart natuurlijk. 🤛💕

 4. Lieve Lin,

  Een mooi en ontroerend stuk heb je geschreven. Het maken van verbinding, iets dat zo belangrijk is in het leven en voor jou extra wordt bemoeilijkt. Ik lees je worsteling, alsook de mooie stappen die je zet in je leven. Door deze verhalen maak jij in ieder geval de verbinding en ik hoop dat je de verbinding ook van al je geliefden blijft voelen.
  Geniet extra van je mooie gezinnetje tijdens deze kerstperiode en voel alle liefde om je heen.

  Kus Moniek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *