Dit is Linda

Op het schoolplein sta ik te wachten tot onze zoon naar buiten gerend komt. ‘Waarom heeft die mama een stok?’ hoor ik in mijn buurt van een peuter die waarschijnlijk zijn mama vragend aankijkt voor antwoord. Ik voel de gedachten door het hoofd van zijn moeder gaan. ‘Wat ga ik precies zeggen en zou de moeder van Gijs het gehoord hebben?’ Ik draai me een beetje naar hen toe en zeg dat ik slecht zie en dat de stok me helpt om te voelen waar ik loop. En wat goed dat je dat even vraagt, vervolg ik mijn gesprekje. ‘Knap hè,’ zegt moeder nog en we worden onderbroken door de kinderen uit de klas die naar buiten komen.

In 2017 is het idee ontstaan om anderen mee te laten kijken in mijn leven met een visuele beperking. Samen met Barbara ben ik gestart met blogs over de impact op je leven wanneer je plots geconfronteerd wordt met je gezondheid. Er zijn fijne fragmenten ontstaan waarbij je als lezer even in onze huid kon kruipen. Mijn eerste blog begon dan ook met onze brainstorm en de aftrap Droom, durf, doe en deel!

Ook het werkelijk op papier zetten van wat er op 14 juli 2014 gebeurde, gaf me vooral voldoening en ik vond het prettig dit samen met de lezer te delen. Niet alleen vanuit de praktische stappen, maar vooral ook door op te schrijven hoe we ons destijds voelden. Mijn man Jos en ik weten het nog als de dag van gisteren 14 juli 2014.

Wanneer ik uitgenodigd word in de kleuterklas van Gijs om eens te vertellen over die taststok groeit mijn passie voor het onderwijs opnieuw. Hoe heerlijk is het om bewustwording te mogen creëren bij kinderen door weer voor de klas te staan. Als docent in hart en nieren is dat een mooie win-winsituatie. Lees hier mijn blog over de ervaringsles.

In juni 2019 is door Barbara aangegeven dat ze hoopt dat de website geniet na verdriet meer de site van mij gaat worden. Ze geeft aan dat ik me krachtiger neer kan zetten zonder haar blogs. Een verrassing voor mij, maar ik zie het als een nieuwe uitdaging. En nu hebben we de nieuwe stijl van de website gelanceerd, waar Barbara gelukkig nog veel aan meewerkt. Trots!