Barbara: Zomerfeest!

Ieder jaar organiseert het kinderdagverblijf van Tim een zomerfeest voor alle kinderen. Dit feest vindt plaats in een speeltuin in Nuenen en is altijd een gezellige happening. Dit jaar ging ik voor de derde keer met Tim naar Nuenen toe en wat een plezier!

Net als voorgaande jaren was het ook nu heerlijk weer. Dat is fijn want er is daar ook een ondiep zwembad. Het eerste jaar kon Tim nog niet goed lopen en was hij bang voor alle herrie. Hij wilde niets en zat eigenlijk alleen maar op zijn stoel een beetje rond te kijken. Vorig jaar durfde hij wel het zwembad in, maar mocht ik geen centimeter uit zijn buurt. Spelen in de speeltuin wilde hij toen ook nog niet. Om half een vond ik het toen wel welletjes, want alleen op een stoel zitten is best saai.

Wat een verschil was het dit jaar! Ik vertelde Tim op maandag dat we donderdag naar de speeltuin zouden gaan en hij kon niet wachten. Vrijwel iedere minuut vroeg hij of we al konden gaan. Donderdagochtend waren we precies om 9.30 uur bij de speeltuin. Om 9.31 uur had hij zijn zwembroek aan en om 9.35 uur liep hij spetterend door het water. Wat een verschil. Maar dat was niet het enige. Tim ging op de schommel, hij speelde in de zandbak, leefde zich uit op de trampoline en hij durfde zelf de beestjes te aaien. Wat een genot om naar te kijken!

Helaas werd ik ook geconfronteerd met het feit dat Tim een hoge pijngrens heeft. Niet leuk. Tim was heerlijk in de zandbak aan het spelen, schepte er vrolijk op los en vulde alle emmers met zand. Deze emmers wilde hij dan naar de zijkant brengen om ze bij de rand uit te storten. Ik zat bij hem in de zandbak en had niet in de gaten dat er aan de zijkant overhellende brandnetels stonden. Tim liep er vol in! Het enige wat hij zei was: ‘Au mama, niet fijn!’ Hij zat helemaal onder de bultjes, maar gaf geen kik. Al snel zalf gevonden en het leed was achter de rug, maar wat een bikkel. Tim geeft bijna nooit aan dat iets pijn doet. Een kwestie van goed in de gaten houden dus.

Ook heb ik nog een tip aan de organisatie. Vraag niet aan Tim om tien uur ’s ochtends of hij een frikandel wil. Hij blijft er dan namelijk net zo lang om vragen totdat hij hem heeft. Dat was in dit geval om half een. Van twaalf uur tot half een had hij het niet meer. Alle groepen krijgen in etappes friet en snacks geserveerd en Tims groep was als laatste aan de beurt. Oh oh, wat werd zijn geduld op de proef gesteld. Maar toen de frikandel er eenmaal was, heeft hij hem snel verorberd en die van mama erbij!

Ik ben benieuwd welke stappen Tim dit jaar weer gaat maken en hoe hij zich volgend jaar zal uitleven in de speeltuin. Het was een superdag en ik merk dat Tim steeds zelfstandiger wordt. Ik ben dan ook enorm trots op mijn superlieve zoon!

Op naar het volgende uitje!

Deel deze blog met je vrienden!

2 thoughts on “Barbara: Zomerfeest!

  1. Wat fijn,dat hij zo’n gezellige dag gehad heeft in de speeltuin En heerlijk dat hij met sprongen voorruit gaat Het is/wordt zo een dtra fijne zomer 💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *