Barbara: Tijden veranderen…

Het is donderdagochtend 9.15 uur. Daar zit ik dan. Alleen in een stil huis. Tim is vandaag voor het eerst ook op donderdag naar het kinderdagverblijf. Hij gaat voortaan vijf dagen in de week. Dat was even slikken. Een jaar heb ik het kunnen rekken, maar nu is het dan toch zover. Vijf dagen is beter voor de continuïteit en Tims ontwikkeling.

Twee keer per jaar hebben wij bij Lunetzorg een evaluatie van Tims ontwikkelingsplan. Bij dit plan zijn veel mensen betrokken: de orthopedagoog, fysiotherapeut, logopedist, speltherapeut, groepsbegeleider en cliëntbegeleider. Experts die ons allemaal helpen bij de ontwikkeling van Tim. Per onderdeel worden doelen gesteld en tijdens de evaluatie worden deze besproken en bijgesteld of vernieuwd. Vorig jaar (voordat Tim vijf werd) bespraken we dat Tim nog niet naar een reguliere school zou kunnen. We kregen een ontheffing voor de leerplicht. Dit betekende dat Tim ook nog niet op donderdag naar school hoefde en de orthopedagoog zei me nog lekker van hem te genieten. En dat heb ik gedaan! Bij ons laatste gesprek in april kwam de donderdag weer ter sprake. Ik gaf aan dat Tim weliswaar erg geniet van zijn dagje thuis, maar dat hij (net als ieder kind) er ook wel aan toe was om die vijfde dag naar school te gaan. En dat is dus vandaag.

Tim had gisteren al in de gaten dat er iets anders was. Als papa hem brengt en mama hem haalt, is hij ’s middags gewoon thuis. Als mama hem haalt en brengt, heeft hij ’s middags BSO. Normaal zei ik hem dan, na de BSO, morgen lekker een dagje thuis. Maar dat was gisteren dus niet. En zo werd hij vanochtend om half zes wakker: ‘Tim vandaag inktvissen, niet nu, maar straks.’ En ik kon niet anders dan bevestigen. Zojuist bij het wegbrengen huilde Tim ook hard. Hij wilde bij mama spelen en naar de AH. Hij had feilloos in de gaten dat er iets ging veranderen…

Zelf heb ik net ook een traantje weggepinkt. Het is het afsluiten van een periode. Iedere moeder zal begrijpen wat ik bedoel. We gaan nu echt een nieuwe fase in. Wat zal ik de donderdagen met mijn mannetje missen. Lekker relaxt opstaan, kopje koffie, boekje lezen, even naar de AH en Action, ’s middags samen een boterham eten, lekker kletsen en lachen. Ik houd maar in mijn achterhoofd dat vijf dagen goed is voor Tim en ja, om half vier kunnen we dan weer lekker spelen, lachen en boekje lezen.

Vanmiddag maar even een bakkie gaan doen bij Linda! Even bijkletsen en daarna snel Tim weer ophalen! Tijden veranderen en dit moest er ooit van komen.

Tot de volgende!

Groetjes,

Deel deze blog met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *