Barbara: Lekker zwemmen…

Iedere dag halen we Tim zelf op bij het kinderdagverblijf. Zo leer je daar ook de ouders van andere kinderen kennen en wissel je ervaringen en frustraties uit. In december spraken we met elkaar over zwemles. Ik was daar nog niet mee bezig en vond het zwemmen dat Tim op school krijgt eigenlijk wel voldoende. Een van de moeders vertelde echter dat haar zoon van zeven zijn zwemdiploma heeft behaald door te zwemmen via MEE. Dit is een soort privézwemles in de Tongelreep. Je kind zwemt in een groep van maximaal acht kinderen onder begeleiding van een buddy en onder aansturing van een zwemdocent. De andere kinderen hebben ook allemaal een specifieke aanpak nodig en de lessen duren maar een half uur.

 

Klinkt goed, dacht ik meteen. Tim vindt het heerlijk om te zwemmen en het zou mooi zijn als hij zich beter alleen zou kunnen redden in het water. Ik had nog nooit van deze mogelijkheid gehoord. Wat zou het toch makkelijk zijn als er een site is waarop je alle handige links direct kunt terugvinden. Nu kwam ik er toevallig weer achter… Maar goed, in het verleden al contact gehad met MEE dus die weg was simpel. Eerst met MEE gebeld, maar die verwezen me door naar de Tongelreep. De Tongelreep gebeld, maar die verwezen terug naar MEE??? Na een tiental telefoontjes eindelijk de juiste persoon aan de telefoon gekregen. Een lang gesprek volgde en Tims situatie kwam uitvoerig aan bod. Ook besloot ik dat ik zelf met Tim zou gaan zwemmen. Wachtlijst is dan korter en voor Tim is het dan een meer vertrouwde situatie. Alles besproken en de eerste les gepland…

 

Zo gingen Tim en ik op 9 februari samen naar het zwembad toe. Ik merkte dat hij het spannend vond, maar tegelijkertijd ook leuk. Totdat we omgekleed aan de kant zaten te wachten. De les begon met heel hard spartelen. Tim vond het water maar vervelend en hield de hele tijd zijn oren en ogen dicht. De tweede opdracht was het drie keer van de kant af springen. Dat wilde hij niet. Tim is echt bang dat hij met zijn hoofd onder water komt en zijn haren nat worden. Half en half gesprongen, dus het begin was gemaakt. Daarna door het water rennen en op de buik drijven. Rennen ging goed, maar drijven… Laatste opdracht was bellen blazen in het water en dan ook proberen met je hele gezicht onder te gaan. Dat werd hem ook niet. Aan het einde van de les sprak de zweminstructeur me aan. Hij vertelde dat hij verwacht dat het ongeveer zeven jaar zou gaan duren voordat Tim zijn diploma heeft. Dit op basis van ervaringen met andere kinderen. Een beetje gedesillusioneerd ging ik naar huis. Zeven jaar, iedere zaterdag naar het zwembad.

 

Ik besloot het een paar weken af te wachten om te zien of er verbetering zou komen. Gisteren de knoop doorgehakt dat het waarschijnlijk nog te vroeg is. Tim vindt zwemmen leuk, maar niet het onder water gaan en de bijbehorende oefeningen. We gaan gewoon deze zomer lekker zwemmen op vakantie en in het bad in de tuin. Plezier is het belangrijkst en dat diploma komt ooit wel.

 

Dit alles bracht me wel op het idee om zelf een overzicht van alle instanties en mogelijkheden te gaan maken voor ouders die ook niet precies weten waar je alles kunt vinden. Het is gewoon jammer dat zo’n overzicht nog niet bestaat. Het regelen duurt al lang, maar zoeken soms nog langer…

 

Wordt vervolgd!

Deel deze blog met je vrienden!

2 thoughts on “Barbara: Lekker zwemmen…

  1. Klopt helemaal wat je zegt, alleen met plezier in het zwemmen worden stappen gezet, dus boeken die vakantie met zwembad! EN kom gezellig bij ons langs aan zee… drinken we daarna een drankje.
    xxx karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *