Barbara: ‘Klaasj en swarte piet’

Vijf jaar geleden was Tim net geboren en lag hij in de couveuse. De intocht van Sinterklaas is op tv. In het ziekenhuis wordt de afdeling versierd en krijgt Tim een paar cadeautjes van Sinterklaas die natuurlijk ook in het Catharina op bezoek komt. De verpleegsters maken het zo gezellig mogelijk, maar het gaat natuurlijk nog volledig langs Tim heen. Wij vieren met zijn zessen Sinterklaas in  het ziekenhuis en mijmeren vast over de toekomst als Tim thuis Sinterklaas zal vieren.

We hadden toen niet kunnen denken dat het nog een tijd zou duren, voordat Tim het besef van Sinterklaas zou krijgen. We wisten vijf jaar geleden immers nog niet dat hij Williams heeft en dat zijn ontwikkeling wat langzamer gaat. De eerste drie jaar heeft Tim wel zijn schoen gezet en was er pakjesavond, maar het deed hem niks. Als Sinterklaas en zwarte piet ergens waren, keek Tim vrolijk de andere kant op. Ach, dat zou wel goed komen.

Vorig jaar zijn Tim en ik met Linda en Gijs naar Sinterklaas bij ons op school geweest. Tim vond het maar niks. Het enige wat hem boeide was het eten van frikandellen, maar op schoot bij Sinterklaas of stoeien met de pieten daar hoefde je bij hem niet mee aan te komen. Linda en ik hadden het gezellig, maar Tim leek blij toen het achter de rug was.

Wat een verschil is het dit jaar! Begin oktober vielen de eerste speelgoedboeken op de mat. En vrijwel meteen had Tim het over ‘Klaasj en swarte piet’. Geen idee hoe hij dit nu in een keer weet, maar hij begon meteen aan te geven wat hij graag zou willen hebben van Sinterklaas. ‘Dit voor Tim, deze pliesie, deze niet, deze wel …’. Tim krijgt er echt plezier in. We zijn druk aan het oefenen met ‘Sinterklaas kapoentje’ en de eerste Sinterklaasfilm heeft hij ook al gezien.

Voorgaande jaren was ik nog een beetje jaloers op al die blije kinderen die zo konden genieten van Sinterklaas. Het deed Tim niks. Maar nu kan ik alleen maar genieten van mijn grote vent. Hij is zich heel bewust van de Sint en wijst hem ook overal aan. Het heeft een tijdje geduurd (ja, Tim doet alles in zijn eigen tempo) maar dit jaar gaan wij dus echt aan de slag met Sinterklaas. Over een uurtje komt de intocht op tv. Tim zit al in de startblokken. Vanavond mag hij zijn schoen zetten en op woensdag 29 november gaan we weer met Linda en Gijs naar Sinterklaas op school. Dit jaar gaat het dus waarschijnlijk niet alleen om het frikandellen eten…

Laat het heerlijk avondje maar komen!

Deel deze blog met je vrienden!

2 thoughts on “Barbara: ‘Klaasj en swarte piet’

  1. Wat geweldig ,dat je nu wel echt kan genieten van deze tijd van het jaar.
    Bij mijn oudste kleinkind Ryan is er nu ook het “besef”en zijn klein zus kopieert zijn gedrag.
    Dus Opa en oma gaan er ook aan geloven dit jaar .
    Geniet van de komende weken
    Dikke kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *