Barbara: Heerlijk vakantie!

De afgelopen weken was Tim echt aan het aftellen naar de herfstvakantie. In de zomer had hij bij opa en oma op zolder een legodoos van een tankwagen zien staan. In de herfstvakantie zou hij deze samen met zijn neef in elkaar mogen zetten als hij bij opa en oma ging logeren.

Zoals ik eerder al schreef, kletst Tim tegenwoordig de oren van je hoofd. Vanaf begin oktober heeft Tim het er gemiddeld twintig keer per dag over gehad. Te pas en te onpas refereerde hij aan de doos op zolder. ‘Mama, bijna vakantie en dan doos openmaken’. ‘Oma, doos openmaken en Tim logeren’. ‘Tankauto niet thuis, bij oma doos openmaken.’ Tim hield er maar niet over op. Dat herhalen hoort echt bij het syndroom van Williams. Wij weten tegenwoordig niet beter en blijven steevast antwoord geven.

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Papa en mama gingen twee dagen naar Duitsland en Tim zou bij opa en oma gaan logeren: twee nachtjes! Op maandag zou Tim na het eten ’s avonds naar opa en oma gaan en op woensdag zouden wij hem weer ophalen. Wat heeft die maandag lang voor Tim geduurd! We moesten vroeg op om papa naar de garage en het station te brengen. Daarna boodschappen doen, naar de speeltuin, thuis opruimen en de tas inpakken. Tim heeft zijn record met herhalen echt verbroken! Iedere keer als we iets gingen doen, begon hij te vragen ‘En daarna?’ Het signaal dat Tim een antwoord wil krijgen op wat hem te wachten staat.

Na het eten gingen we dan eindelijk op pad. In de auto (ongeveer een half uur rijden) stond Tims mond niet stil. Zenuwachtig wipte hij op zijn stoel heen en weer. Hij kon niet wachten! Bij opa en oma aangekomen vroeg hij als eerste naar ‘de doos’. Zijn neef was er nog niet… Nog even wachten, dus. Tim uitgelegd dat hij de volgende ochtend samen met opa en zijn neef de doos zou mogen openmaken. Wij waren ondertussen naar Duitsland, maar oma appte een foto. Dat koppie! Eindelijk mocht hij aan de slag. Opa is er een hele dag zoet mee geweest!

Tim heeft genoten van zijn logeerpartij en wij ook van onze trip. Tim is zo makkelijk. Hij vindt alles goed en maakt altijd plezier! Fijn voor iedereen en zeker ook voor opa en oma!

Nu zijn we weer thuis. Het is 10.15 uur en Tim is net uit bed. Hij zit heerlijk te spelen. Zo direct gaan we boodschappen doen. Gisteren zagen we een ‘bord met de pijl’ bij de winkels. Tien keer raden waar het nu alweer de hele tijd over gaat!

Deel deze blog met je vrienden!

2 thoughts on “Barbara: Heerlijk vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *