Barbara: Een positief jaar! ☺

Sorry voor de lange radiostilte, maar in mijn vorige blog gaf ik al aan dat ik even iets minder tijd had om te schrijven door mijn nieuwe baan. Een nieuwe baan kost altijd energie en ook het vinden van een juiste balans tussen werk en thuis vraagt het nodige regelwerk.

Tot vorig schooljaar hadden we thuis een vast ritme voor halen en brengen, maar dit jaar zijn ook mijn werktijden veranderd. Gelukkig kunnen we voor Tim VSO inzetten vanaf 8.00 uur en springen opa en oma bij op maandagmiddag. Volgend jaar wordt het makkelijker plannen en ik zie zo’n eerste jaar ook echt als investering. Ook voor Tim is het wennen, want hij gaat nu drie keer per week naar de VSO en een keer naar de BSO (op woensdag). Vooral de BSO vindt hij niet leuk, maar dat komt vooral omdat hij dan met het busje meegaat van de ene naar de andere locatie. Dat is ook de reden dat we Tim nog altijd zelf halen en brengen, want we willen Tim hierin niet frustreren. Toch zal dit in de toekomst gaan veranderen…

Wat is er de afgelopen weken gebeurd?

Een tijdje geleden hebben we een gesprek gehad op het kinderdagverblijf en de begeleiding gaf aan dat Tim in het nieuwe schooljaar naar school kan en mag gaan. Een precieze inschatting van zijn niveau was nog niet te geven dus binnen nu en een paar weken zal een onderzoek plaatsvinden. Op basis van die info zullen wij advies krijgen over de mogelijkheden die er zijn. En ja, dan zou het zomaar kunnen dat Tim met het busje naar school gaat. Maar goed, niet op de feiten vooruit lopen… Stap voor stap. Eerst een goede en vooral leuke school vinden.

Vorige week waren we in het ziekenhuis voor de jaarlijkse echo van Tims hart. Blijft altijd spannend, maar de uitslag was positief. De vernauwing lijkt met Tim mee te groeien en dat is goed nieuws. We mogen dus wederom een jaar wachten en dat is super, vooral voor Tim! Toch ging het dit keer al een stuk beter met hem. Natuurlijk vindt hij het niet fijn in het ziekenhuis, maar Tim was rustiger dan ooit. Nu hebben ze een nieuwe dagbehandelingsafdeling in het ziekenhuis. Dat scheelde ook, want er was veel te ontdekken.

De komende weken nog de reguliere controles bij de tandarts en kinderarts en een evaluatiegesprek bij de fysiotherapeut en dan sluiten we 2018 met een positief resultaat af.

Wat er verder is gebeurd, is dat Tim zes is geworden! Wat een mijlpaal. Tim heeft genoten van het trakteren op school en het feest vieren met de familie. Hij was alleen wat teleurgesteld in het cadeau van papa en mama. Een hele zaterdag ben ik met Tim op pad geweest naar vrijwel iedere speelgoedwinkel, omdat hij niet kon kiezen. Zou het lego worden? Of toch Playmobil? En wat dan? Een brandweerauto, een trein of een politiebureau? Teveel keuzes. Ik besloot dan ook lego en Playmobil aan de familie te vragen en we kochten zelf een voertuigengrondpuzzel en een magnetisch bordspel (om te oefenen met schrijven) voor Tim. Cadeaus zagen er leuk uit. Ingepakt in een mooie, grote doos en die hadden we op de bank gezet zodat Tim er makkelijk bij kon. Dat koppie na het uitpakken zal ik nooit meer vergeten. Hevig teleurgesteld vroeg Tim: ‘Waar is de lego nou?’ Het duurde drie dagen voordat hij met zijn puzzel ging spelen…

Gelukkig is het nu bijna 5 december. Ik denk dat Sinterklaas wel heeft begrepen dat Tim graag lego en/of Playmobil wil. Dat gaat vast lukken.

Binnenkort schrijf ik meer over de zoektocht naar de juiste school voor Tim.

Liefs,

 

Deel deze blog met je vrienden!

2 thoughts on “Barbara: Een positief jaar! ☺

  1. Oja, herkenbaar een eerlijke reactie op een kado! Ik heb het toch liever dan een sociaal wenselijke reactie! Gelukkig kan de Sint het nog eens overdoen in de schoen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *